SKF termékek

Az SKF a termékek széles választékát gyártja és szállítja a gördülőcsapágyaktól, a tömítéseken, karbantartási és hajtástechnikai termékeken keresztül, egészen az állapotfelügyelethez szükséges szerviz termékekig. Ezen számos termék komplex megoldások részét képezi, amelyekkel jobban kielégíthetők a vevői igények.

Az SKF szinte minden iparágat ellát termékeivel és szolgáltatásaival, a következő oldalakon tájékoztatást kapnak az SKF által kínált termékek széles választékáról.

Az SKF kínálatában megtalálhatók mindazon normál gördülőcsapágyak és tartozékok, amelyekre az ipari berendezésgyártóknak, valamint a végfelhasználóknak szükségük van. A kiváló minőségű, nagy teljesítményű termékek széles választéka költséghatékony megoldást nyújt még a legnagyobb követelményt támasztó alkalmazási területeken is. Az SKF számos, az alkalmazásokhoz igazodó rendszermegoldást fejlesztett ki, amelyek kenőanyag- és energiatakarékosságuk miatt környezetkímélőek. Ezen SKF megoldások egy része túllép a hagyományos gördülőcsapágyakon, és más technológiákat is alkalmaz.

További információk

SKF csapágyak

Az SKF kínálatában megtalálhatók mindazon normál gördülőcsapágyak és tartozékok, amelyekre az ipari berendezésgyártóknak, valamint a végfelhasználóknak szükségük van. A kiváló minőségű, nagy teljesítményű termékek széles választéka költséghatékony megoldást nyújt még a legnagyobb követelményt támasztó alkalmazási területeken is. Az SKF számos, az alkalmazásokhoz igazodó rendszermegoldást fejlesztett ki, amelyek kenőanyag- és energiatakarékosságuk miatt környezetkímélőek. Ezen SKF megoldások egy része túllép a hagyományos gördülőcsapágyakon, és más technológiákat is alkalmaz.

Az SKF széles csapágyválasztékában az alábbi termékek találhatók:

 • Mély hornyú golyóscsapágyak
 • SKF Energiatakarékos (E2) beálló görgőscsapágyak
 • Beálló golyóscsapágyak
 • Hengergörgős csapágyak
 • Beálló görgőscsapágyak
 • SKF Energiatakarékos (E2) mély hornyú golyóscsapágyak
 • Ferde hatásvonalú golyóscsapágyak
 • Axiális hengergörgős csapágyak
 • Axiális golyóscsapágyak
 • Kúpgörgős csapágyak
 • Axiális beálló görgőscsapágyak
 • Csapágykoszorúk
 • Y csapágyak és Y csapágyegységek
 • Csapágyházak
 • CARB® toroidgörgős csapágyak
 • Nagypontosságú csapágyak
 • Érzékelővel ellátott csapágyak
 • Hibrid csapágyak
 • NoWear® csapágyak (kopásálló csapágyak)
 • INSOCOAT® csapágyak (Kerámia bevonatú csapágyak)
 • Hőálló csapágyak?

Az alábbi linken elérhető az SKF Interaktív Műszaki Katalógus, amely részletes információkat tartalmaz a csapágyakról, csapágyegységekről, csapágyházakról és tömítésekről:

SKF Interaktv műszaki katalógus

SKF tömítések

Az SKF új megoldásokat kínál az elasztomer, ill. hőre lágyuló műanyagok alkalmazása terén, hogy kielégítse a különböző iparágak igényeit a statikus, forgó, lengő, valamint csapágytömítések iránt.

Az SKF már bizonyította azon egyedülálló képességét, hogy az ipari tömítési rendszerek számára olyan vegyületeket válasszon és fejlesszen ki, amelyek alkalmasak a szélsőséges üzemi körülményeket is elviselő tömítések gyártására.

A tömítések és a tömítési technológia az SKF tevékenységének kulcsfontosságú részei. A vevők élvezik mindazon előnyöket, amelyek a világ legtapasztaltabb csapágy és tömítés szakértőinek együttműködéséből, a több mint egy évszázad alatt felhalmozott ismeretek megosztásából származnak, és amelyek integrált megoldásokat nyújtanak az ipar legnagyobb kihívásaira.

Kis átmérőjű radiális tengelytömítések

HMSS és HMSA10

Ezeket a metrikus, gumiból készült külső átmérőjű radiális tengelytömítéseket az ISO 6194 és a DIN 3760 szabványok előírásai alapján tervezték, és az alkalmazások széles körében használhatók. Az optimalizált kialakítás kiváló tömítési képességet biztosít még viszonylag nagy felületi érdesség, hőtágulás és osztott ház esetén is. Az SKF által kifejlesztett új NBR (nitrilgumi) keverék fő jellemzője a szintetikus olajokkal való kiváló kompatibilitás és a jó pumpálhatóság.

WAVE® seals (hullámos ajakú tengelytömítések)

A szabadalmaztatott tömítő ajak kialakítással készült, kis súrlódású hullámos ajakos tömítéseket széles körben alkalmazzák. A tömítő ajak hullámos kialakítású és a tengely forgásirányától függetlenül hatékonyan pumpálja vissza a kenőanyagot az üregbe, miközben kizárja a szennyező anyagokat. A hullámos tömítő ajak szélesebb területen érintkezik a tengellyel, ami egyúttal segíti a hőelvezetést és csökkenti a kopást.

Nagy átmérőjű fémházas tömítések

HDS7

A HDS7 kialakítású, nagy teljesítményű, nagy teherbírású tömítések egy erős fém házból, egy elasztomer tömítéstestből és rugó nélküli tömítő ajakból állnak. Ezeket a zsír fokozott megtartására és a szennyeződések jó kizárására tervezték. A HDS7 tömítések három különböző elasztomer anyagból készülhetnek: NBR (nitril elasztomer), HNBR (hidrogénezett nitril elasztomer) vagy XNBR (karboxilezett nitril elasztomer).

HDS1, 2 és 3 tömítések

A nagy teherbírású HDS1, HDS2 és HDS3 típusú tömítések a legáltalánosabban használt, nagy átmérőjű, fémházas tömítések általános ipari alkalmazásokra. A különböző követelmények kielégítésére az elasztomer tömítő test különböző anyagokból készülhet: pl. NBR, HNBR, HNBR vagy FKM (Fluor kaucsuk).

HDSE

A nagy teherbírású HDSA, HDSB és HDSC sorozatú tömítések erős fémházzal és egy ék alakú tömítő ajakkal készülnek, hogy hatékonyabb védelmet nyújtsanak a szennyeződésekkel szemben. A HDSD tömítéseknek két ellentétes irányban néző tömítő ajka van a két folyadék elválasztására, miközben a HDSE tömítésnek két, azonos irányba néző ajka van, ami növeli a szennyezés kizárásának hatékonyságát.

SPEEDI-SLEEVE és tengelyjavító perselyek

A SPEEDI-SLEEVE olyan, nagyon vékony falú, tengelyjavító persely, amely lehetővé teszi, hogy a tömítés cseréjekor a tengely a helyén maradjon, és nem igényli más méretű tömítések beépítését. A vékony falú persely kiváló felületi megmunkálással rendelkezik, ami optimális felületet biztosít a radiális tengelytömítések számára. A vékony perselyt egyszerűen rátolják a kopott területre, ami olyan tökéletes, hogy jobb tömítőfelületet alkot, mint egy új tengely.

A SPEEDI-SLEEVE javítópersely kb. 203 mm tengelyátmérőig kapható. Olyan alkalmazásoknál, amelyekhez SPEEDI-SLEEVE nem áll rendelkezésre, az SKF a nagy átmérőjű, tengelyjavító perselyek használatát javasolja (kb. 1143 mm tengelyátmérőig).

Az ®SKF, SPEEDI-SLEEVE és WAVE az SKF csoport bejegyzett márkanevei.

További információért látogasson el a www.skf.com/seals oldalra.

További információk

SKF karbantartási termékek

Az SKF karbantartási termékválasztékában megtalálhatók a lehúzók, szerelőszerszámok, melegítők, mérőműszerek, kenőanyagok, kenőberendezések, és olajinjektoros berendezések. Az SKF karbantartási termékeket kifejezetten a csapágyfelhasználók részére fejlesztették ki, és a csapágy méretétől, típusától vagy alkalmazási területétől függetlenül a széles termékválasztékból mindig kiválaszthatók az adott karbantartási igényeknek megfelelő szerszámok.

További információk az SKF kenéstechnikai rendszerekről.

Állapotfelügyeleti és megbízhatósági megoldások.

A tevékenység méretétől és az igények nagyságától függetlenül az SKF mindig biztosítani tudja a megfelelő állapotfelügyeleti és megbízhatósági megoldásokat. Megoldásaink úgy bővíthetők, ahogyan az igények növekednek.

A vevőkkel világszerte kialakult szoros együttműködés eredményeként az SKF széles körű ismeretekre tett szert az ipari alkalmazások szinte valamennyi területén. Ennek eredményeképpen az SKF megtanulta, hogyan alkalmazza a legújabb fejlesztésű technológiákat az ipari alkalmazásokban.

Állapotfelügyelet

Az SKF egy sor alapterméket kínál olyan felhasználók számára, akik olcsó állapot-felügyeleti programot kívánnak elindítani. Az alapműszerek mérik a hőmérsékletet, az olaj állapotát, a sebességet, a csapágy állapotát, a tengelybeállítást, a zajt, a rezgésszintet, stb. és jelentést készítenek róla.

Az SKF alapvető állapotfelügyeleti termékei a következők:

SKF MicroVibe P Az olcsó, kompakt kivitelű, könnyű és sokoldalú SKF MicroVibe P az első rezgésvizsgáló és -mérő készülék, amely kézi számítógéppel ( Personal Data Assistant – PDA) együtt használható.

SKF Vibration Pen Plus SKF Vibration Pen Plus (rezgésmérő ceruza) egy kis zsebkészülék, amely lehetővé teszi az olcsó, többparaméteres állapotfigyelést.

Hordozható rendszerek

Hordozható állapotfelügyeleti megoldásaink lehetővé teszik, hogy a karbantartó személyzet a helyszínen állapítsa meg a problémákat, összegyűjtse a dinamikus gépadatokat, amelyek azután vizsgálhatók az @ptitude Monitoring Suite szoftverünkkel.

Az SKF a hordozható állapotfelügyeleti eszközök széles választékát kínálja, egyebek között az alábbiakat:

SKF Microlog®Analyser MX sorozatú hordozható karbantartó műszer A Microlog MX valójában egy erős, kézi készülék, amely több műszer funkcióját egyesíti magában.

Az MX sorozat nagyfokú rugalmasságot nyújt a felhasználónak a különböző mérési és elemzési alkalmazások közötti választásban.

A moduláris felépítésű MX eszközök a következőket tartalmazzák:

A gépipari szabványoknak (ISO, BS, API stb.) való megfelelőségét ellenőrző modul, amely a felhasználó számára lehetővé teszi saját követelményeinek a meghatározását is.

Könnyen használható FFT analizátor a képernyőre kiírt fázis vektorral önálló kiegyenlítő (statikus és dinamikus pár, egyedi vagy kettős síkok)

Saját frekvencia teszt a rezonancia meghatározásához

Digitális jelrögzítőFelfutás, leállás teszt

SKF Microlog®Analyser GX sorozatú adatgyűjtő

FFT analizátorok sorozatú adatgyűjtő

FFT analizátorokat úgy alakították ki, hogy lehetővé tegyék a felhasználó számára az átfogó, periodikus állapotfelügyeleti program kialakítását.

Nagy, színben gazdag képernyőjével és hatékony moduláris platformjával a GX sorozat a hordozható rezgésmérő műszereket már a következő generációs adatgyűjtő/feldolgozó eszközök táborába emeli. A teljes útvonal és útvonalon kívüli mérési és elemző funkciókon kívül a GX sorozat használhatja ugyanazokat a moduláris elemzőeszközöket, mint a microlog MX.

SKF Microlog®Analyser CMXA 51-IS – ATEX – gyújtószikramentes (IS) hordozható adatgyűjtő / FTT analizátor

Az SKF Microlog®Analyser CMXA 51-IS, egy gyújtószikramentes, erős, kézi műszer, amely lehetővé teszi a rezgési, a folyamat és a dinamikus adatok gyűjtését veszélyes környezeti körülmények között. Ilyen veszélyes iparágak a petrolkémiai ipar, a szennyvíztisztítás és a gyógyszeripar, valamint mindazon iparágak, amelyekre az IS előírások vonatkoznak.

SKF MARLIN® I-Pro Az SKF MARLIN I-Pro az SKF hordozható kézi számítógép családjának tagja, amelyet a kezelő által felügyelt megbízhatóság (Operator Driven Reliability – ODR) céljára készítenek. Az ODR, amely keretbe szervezi a termelés üzemeltetőinek tevékenységét, kulcsfontosságú eleme a szervezet megbízhatósági karbantartási programjának. A MARLIN rendszer az üzemeltetők legfontosabb eszköze a megbízhatóság, és a biztonság növelésében, az üzemen belüli jobb kommunikáció biztosításában.

Az új MARLIN I-Pro egy erős, nagy teljesítményű adatgyűjtő, amelynek segítségével a kezelőszemélyzet gyorsan és könnyen összegyűjtheti, tárolhatja és feldolgozhatja a gép rezgési, folyamat és ellenőrzési adatait. Az egység lehetővé teszi a tendenciák megállapítását, a korábbi adatokkal való összehasonlítást, a riasztást és még sok mást. A “felhasználó feljegyzései” („user notes”) funkció biztosítja, hogy a kezelő azonnal részletes feljegyezést készítsen a meghibásodott gép állapotával kapcsolatos megfigyeléseiről vagy a bizonytalan (kétes) mérési eredményekről.

On-line rendszerek

On-line rendszereink kiválóan alkalmasak az üzem nehezen hozzáférhető, vagy a kezelők biztonsága szempontjából kritikus berendezéseinek folyamatos megfigyelésére.

Ha on-line gépállapot felügyelet választása mellett döntenek, az SKF széles termékválasztékkal és több évtizedes terepen szerzett tapasztalatok alapján kialakított helyszíni szolgáltatásokkal áll rendelkezésre.

On-line állapotfelügyeleti rendszerek az automatikus időszakos adatgyűjtéshezVédelmi rendszerek valós idejű állapotfelügyelethez és a kritikus gépek védelméhez (az API 670 előírásai szerint Egycsatornás adatátvivők olcsó, folyamatos állapotfelügyelethez és védelemhez / Vezeték nélküli rendszerek a gépek megbízhatóságának javítására, a szerelési költségek csökkentésére, a személyzet biztonságának növelésére.

Szoftver

A három modulból (analizáló, vizsgáló és megfigyelő) álló SKF @ptitude Monitoring Suite (állapotfelügyeleti rendszer) jelenti az integrált állapotfelügyelet alapját. Az ismert Windows felülettel rendelkező, nagy teljesítményű szoftver valamennyi SKF adatgyűjtő eszköz adatait képes fogadni és a hozzá kapcsolt SKF @ptitude Döntéstámogatóval megkönnyíti a következetes és megbízható döntéshozást.

Katalógus

SKF Mechatronika

Az SKF Mechatronika az a terület, amely a gépészet, az elektronika és a vezérlés tudományát ötvözi izgalmas, új megoldásokban. Az SKF Mechatronika körébe tartoznak a nagypontosságú, többtengelyes helyzet-meghatározó rendszerek, az intelligens felügyeleti és by-wire alkalmazások, valamint az olyan gépelemek, mint golyós- és görgősorsók, az aktuátorok, vezetősínek és az érzékelő modulok. Több gépészeti és elektronikai terméket modulokban és alrendszerekben kapcsolnak össze olyan egyedi igények kielégítésére, amelyeknél az SKF különleges ipari szakismerettel rendelkezik.

Mozgatás

Az SKF-nek az aktuátor rendszerek területén felhalmozódott hatalmas tapasztalata és ismerete lehetővé teszi a legmagasabb követelmények kielégítését is a lineáris aktuátorok, teleszkópos oszlopok és a vezérlőegységek alkalmazásával.

Aktuátor rendszerek

Lineáris aktuátorok: széles termék- és típusválaszték, különböző kivitelek kaphatók ipari és speciális egészségügyi alkalmazásokhoz, a nagy teherbírású és nagy üzemi fordulatszámú egységektől, a csendes üzemű és esztétikus kialakítású rendszerekig.Forgó aktuátorok: a különleges igények kielégítése érdekében modul felépítésűek, kompakt kivitelűek, de képesek nagy nyomatékok leadására, többmotoros változatban is kaphatók.Teleszkópos oszlopaktuátor: széles termék- és típusválaszték különböző alkalmazásokhoz, csendes, erős, nagy teljesítményű és esztétikus kivitel.Vezérlőegységek: alkalmazáshoz igazított rendszervezérlés, csatlakozás a láb és kézi, ill. irányító pult gombokhoz.

Lineáris vezetékek

A vezetékes technika területén jelentkező igények legjobb kielégítése érdekében lineáris vezeték termékválasztékunk az alábbi fő elemekből áll: tengelyvezetékek, profilos vezetősínek, nagypontosságú vezetősínek, vezetőgörgős vezetékek, miniatűr csúszkák, normál csúszkák, nagypontosságú csúszkák, és komplett rendszerek.

Fő előnyeik:

Tengelyvezetékek: egyszerű és gazdaságos, korlátlan löket, önbeálló, állítható előfeszítés, kiváló tömítőhatás, korrózióálló változatban is

Nagypontosságú vezetősínek: moduláris felépítés, különböző gördülőelem kosarak, nagy pontosság, nagy teherbírás és merevség, kúszásgátló rendszerrel is

Profilos sínvezetékek: korlátlan löket, nagy merevség, minden irányban nyomatékkal is terhelhető, készre szerelt, könnyű karbantartás, megbízhatóság

Pozícionáló rendszerek

Az SKF egyesítve a különböző lineáris mozgatások területén megszerzett technológiai ismereteit, komplex és teljes körű pozícionálási megoldásokat kínál: miniatűr szánok, normál szánok, precíziós szánok és komplett rendszerek alkalmazásával.

Fő előnyeik:

Miniatűr csúszkák: kompakt kialakítás, nagy teherbírás, nagy futáspontosság, hosszú élettartam, nagy merevség, könnyű szerelhetőség

Normál csúszkák: többféle hajtott és vezetett változat, normál SKF elemekkel szerelve, széles lökettartomány és teherbírás

Nagypontosságú csúszkák: a felső és az alsó része szürke vasöntvényből készül, SKF nagypontosságú vezetősínnel és keresztgörgős egységgel szerelve, mozgatásáról előfeszített bolygóműves görgősorsó gondoskodik, végállás kapcsoló, és több-tengelyes rendszerek alakíthatók belőlük.

Komplett rendszerek: normál SKF alkatrészekből kerülnek összeállításra, de készülnek speciális, kifejezetten az adott alkalmazásra szolgáló megoldások is.

Golyós- és görgősorsók

Az SKF készít olyan hajtásmegoldásokat, ahol a forgó mozgást haladó mozgássá kell átalakítani. A hajtástermékek átfogó választékában megtalálhatók: a hengerelt golyósorsók, görgősorsók és a köszörült golyósorsók.

Fő előnyeik:

Hengerelt golyósorsók: többfajta, recirkulációs rendszer létezik a legtöbb igényt kielégítő nagy pontossággal, a holtjáték csökkenthető vagy megszüntethető.

Görgősorsók: jóval meghaladják a golyósorsók képességeit, rendkívüli pontosság és merevség, magas fordulatszám és nagy gyorsulás, a holtjáték csökkenthető vagy megszüntethető;Köszörült golyósorsók: még nagyobb merevség és pontosság.

SKF állapotfelügyelet

Az SKF egy sor alapterméket kínál olyan felhasználók számára, akik olcsó állapot-felügyeleti programot kívánnak elindítani. Az alapműszerek mérik a hőmérsékletet, az olaj állapotát, a sebességet, a csapágy állapotát, a tengelybeállítást, a zajt, a rezgésszintet, stb. és jelentést készítenek róla.

Az SKF alapvető állapotfelügyeleti termékei a következők:

SKF MicroVibe P Az olcsó, kompakt kivitelű, könnyű és sokoldalú SKF MicroVibe P az első rezgésvizsgáló és -mérő készülék, amely kézi számítógéppel ( Personal Data Assistant – PDA) együtt használható.

SKF Vibration Pen Plus SKF Vibration Pen Plus (rezgésmérő ceruza) egy kis zsebkészülék, amely lehetővé teszi az olcsó, többparaméteres állapotfigyelést.

Hordozható rendszerek

Hordozható állapotfelügyeleti megoldásaink lehetővé teszik, hogy a karbantartó személyzet a helyszínen állapítsa meg a problémákat, összegyűjtse a dinamikus gépadatokat, amelyek azután vizsgálhatók az @ptitude Monitoring Suite szoftverünkkel.

Az SKF a hordozható állapotfelügyeleti eszközök széles választékát kínálja, egyebek között az alábbiakat:

SKF Microlog®Analyser MX sorozatú hordozható karbantartó műszer A Microlog MX valójában egy erős, kézi készülék, amely több műszer funkcióját egyesíti magában. Az MX sorozat nagyfokú rugalmasságot nyújt a felhasználónak a különböző mérési és elemzési alkalmazások közötti választásban. A moduláris felépítésű MX eszközök a következőket tartalmazzák:

A gépipari szabványoknak (ISO, BS, API stb.) való megfelelőségét ellenőrző modul, amely a felhasználó számára lehetővé teszi saját követelményeinek a meghatározását is.Könnyen használható FFT analizátor a képernyőre kiírt fázis vektorralönálló kiegyenlítő (statikus és dinamikus pár, egyedi vagy kettős síkok)Saját frekvencia teszt a rezonancia meghatározásához

Digitális jelrögzítőFelfutás, leállás teszt

SKF Microlog®Analyser GX sorozatú adatgyűjtő/FFT analizátorok sorozatú adatgyűjtő/FFT analizátorokat úgy alakították ki, hogy lehetővé tegyék a felhasználó számára az átfogó, periodikus állapotfelügyeleti program kialakítását.

Nagy, színben gazdag képernyőjével és hatékony moduláris platformjával a GX sorozat a hordozható rezgésmérő műszereket már a következő generációs adatgyűjtő/feldolgozó eszközök táborába emeli. A teljes útvonal és útvonalon kívüli mérési és elemző funkciókon kívül a GX sorozat használhatja ugyanazokat a moduláris elemzőeszközöket, mint a microlog MX.

SKF Microlog®Analyser CMXA 51-IS – ATEX – gyújtószikramentes (IS) hordozható adatgyűjtő/FTT analizátor The SKF Microlog®Analyser CMXA 51-IS, egy gyújtószikramentes, erős, kézi műszer, amely lehetővé teszi a rezgési, a folyamat és a dinamikus adatok gyűjtését veszélyes környezeti körülmények között. Ilyen veszélyes iparágak a petrolkémiai ipar, a szennyvíztisztítás és a gyógyszeripar, valamint mindazon iparágak, amelyekre az IS előírások vonatkoznak.

SKF MARLIN® I-Pro Az SKF MARLIN I-Pro az SKF hordozható kézi számítógép családjának tagja, amelyet a kezelő által felügyelt megbízhatóság (Operator Driven Reliability – ODR) céljára készítenek. Az ODR, amely keretbe szervezi a termelés üzemeltetőinek tevékenységét, kulcsfontosságú eleme a szervezet megbízhatósági karbantartási programjának. A MARLIN rendszer az üzemeltetők legfontosabb eszköze a megbízhatóság, és a biztonság növelésében, az üzemen belüli jobb kommunikáció biztosításában.

Az új MARLIN I-Pro egy erős, nagy teljesítményű adatgyűjtő, amelynek segítségével a kezelőszemélyzet gyorsan és könnyen összegyűjtheti, tárolhatja és feldolgozhatja a gép rezgési, folyamat és ellenőrzési adatait. Az egység lehetővé teszi a tendenciák megállapítását, a korábbi adatokkal való összehasonlítást, a riasztást és még sok mást. A “felhasználó feljegyzései” („user notes”) funkció biztosítja, hogy a kezelő azonnal részletes feljegyezést készítsen a meghibásodott gép állapotával kapcsolatos megfigyeléseiről vagy a bizonytalan (kétes) mérési eredményekről.

On-line rendszerek

On-line rendszereink kiválóan alkalmasak az üzem nehezen hozzáférhető, vagy a kezelők biztonsága szempontjából kritikus berendezéseinek folyamatos megfigyelésére.

Ha on-line gépállapot felügyelet választása mellett döntenek, az SKF széles termékválasztékkal és több évtizedes terepen szerzett tapasztalatok alapján kialakított helyszíni szolgáltatásokkal áll rendelkezésre.

On-line állapotfelügyeleti rendszerek az automatikus időszakos adatgyűjtéshez

Védelmi rendszerek valós idejű állapotfelügyelethez és a kritikus gépek védelméhez (az API 670 előírásai szerint

Egycsatornás adatátvivők olcsó, folyamatos állapotfelügyelethez és védelemhez

Vezeték nélküli rendszerek a gépek megbízhatóságának javítására, a szerelési költségek csökkentésére, a személyzet biztonságának növelésére.

Szoftver

A három modulból (analizáló, vizsgáló és megfigyelő) álló SKF @ptitude Monitoring Suite (állapotfelügyeleti rendszer) jelenti az integrált állapotfelügyelet alapját. Az ismert Windows felülettel rendelkező, nagy teljesítményű szoftver valamennyi SKF adatgyűjtő eszköz adatait képes fogadni és a hozzá kapcsolt SKF @ptitude Döntéstámogatóval megkönnyíti a következetes és megbízható döntéshozást.

Mechatronika

Az SKF Mechatronika az a terület, amely a gépészet, az elektronika és a vezérlés tudományát ötvözi izgalmas, új megoldásokban. Az SKF Mechatronika körébe tartoznak a nagypontosságú, többtengelyes helyzet-meghatározó rendszerek, az intelligens felügyeleti és by-wire alkalmazások, valamint az olyan gépelemek, mint golyós- és görgősorsók, az aktuátorok, vezetősínek és az érzékelő modulok. Több gépészeti és elektronikai terméket modulokban és alrendszerekben kapcsolnak össze olyan egyedi igények kielégítésére, amelyeknél az SKF különleges ipari szakismerettel rendelkezik.

SKF mozgatás

Az SKF-nek az aktuátor rendszerek területén felhalmozódott hatalmas tapasztalata és ismerete lehetővé teszi a legmagasabb követelmények kielégítését is a lineáris aktuátorok, teleszkópos oszlopok és a vezérlőegységek alkalmazásával.

Aktuátor rendszerek

Lineáris aktuátorok: széles termék- és típusválaszték, különböző kivitelek kaphatók ipari és speciális egészségügyi alkalmazásokhoz, a nagy teherbírású és nagy üzemi fordulatszámú egységektől, a csendes üzemű és esztétikus kialakítású rendszerekig.

Forgó aktuátorok: a különleges igények kielégítése érdekében modul felépítésűek, kompakt kivitelűek, de képesek nagy nyomatékok leadására, többmotoros változatban is kaphatók.

Teleszkópos oszlopaktuátor: széles termék- és típusválaszték különböző alkalmazásokhoz, csendes, erős, nagy teljesítményű és esztétikus kivitel.Vezérlőegységek: alkalmazáshoz igazított rendszervezérlés, csatlakozás a láb és kézi, ill. irányító pult gombokhoz.

Lineáris vezetékek

A vezetékes technika területén jelentkező igények legjobb kielégítése érdekében lineáris vezeték termékválasztékunk az alábbi fő elemekből áll: tengelyvezetékek, profilos vezetősínek, nagypontosságú vezetősínek, vezetőgörgős vezetékek, miniatűr csúszkák, normál csúszkák, nagypontosságú csúszkák, és komplett rendszerek.

Fő előnyeik:

Tengelyvezetékek: egyszerű és gazdaságos, korlátlan löket, önbeálló, állítható előfeszítés, kiváló tömítőhatás, korrózióálló változatban is.

Nagypontosságú vezetősínek: moduláris felépítés, különböző gördülőelem kosarak, nagy pontosság, nagy teherbírás és merevség, kúszásgátló rendszerrel is.

Profilos sínvezetékek: korlátlan löket, nagy merevség, minden irányban nyomatékkal is terhelhető, készre szerelt, könnyű karbantartás, megbízhatóság.

Pozícionáló rendszerek

Az SKF egyesítve a különböző lineáris mozgatások területén megszerzett technológiai ismereteit, komplex és teljes körű pozícionálási megoldásokat kínál miniatűr szánok, normál szánok, precíziós szánok és komplett rendszerek alkalmazásával.

Fő előnyeik:

Miniatűr csúszkák: kompakt kialakítás, nagy teherbírás, nagy futáspontosság, hosszú élettartam, nagy merevség, könnyű szerelhetőség

Normál csúszkák: többféle hajtott és vezetett változat, normál SKF elemekkel szerelve, széles lökettartomány és teherbírás

Nagypontosságú csúszkák: a felső és az alsó része szürke vasöntvényből készül, SKF nagypontosságú vezetősínnel és keresztgörgős egységgel szerelve, mozgatásáról előfeszített bolygóműves görgősorsó gondoskodik, végállás kapcsoló, és több-tengelyes rendszerek alakíthatók belőlük

Komplett rendszerek: normál SKF alkatrészekből kerülnek összeállításra, de készülnek speciális, kifejezetten az adott alkalmazásra szolgáló megoldások is.

Golyós- és görgősorsók

Az SKF készít olyan hajtásmegoldásokat, ahol a forgó mozgást haladó mozgássá kell átalakítani. A hajtástermékek átfogó választékában megtalálhatók: a hengerelt golyósorsók, görgősorsók és a köszörült golyósorsók.

Fő előnyeik:

Hengerelt golyósorsók: többfajta, recirkulációs rendszer létezik a legtöbb igényt kielégítő nagy pontossággal, a holtjáték csökkenthető vagy megszüntethető

Görgősorsók: jóval meghaladják a golyósorsók képességeit, rendkívüli pontosság és merevség, magas fordulatszám és nagy gyorsulás, a holtjáték csökkenthető vagy megszüntethető

Köszörült golyósorsók: még nagyobb merevség és pontosság.

SKF hajtástechnikai termékek

Az SKF saját hajtástechnikai termékválasztékának kialakításával megfelelő kínálatot tud biztosítani. Ezáltal a jobb teljesítményt nyújtó megoldások széles választékát kínálja, optimális áron. Az SKF hajtástechnikai termékválasztékában megtalálhatók a szíjak, szíjtárcsák, láncok, lánckerekek, tengelykapcsolók és perselyeket.

Kérjen további információkat az új SKF hajtástechnikai termékválasztékáról, valamint arról, hogy azok hogyan segíthetik termelésében a magasabb termelékenységi szint elérését.

Szíjak

Az olaj és hőállósági/antisztatikus jellemzők meghaladják az ipari előírásokatAz egész világra egységesített gumibeszerzés és a szigorúan ellenőrzött előfeszítő elemek biztosítják az SKF-től elvárt kiváló teljesítménytAcélszállal erősített poliuretán fogasszíjak is kaphatókA kiváló minőséget a legkorszerűbb elektronikus gumi adalékoló/keverő technológia biztosítjaA szoros tűréssel dolgozó gyártási folyamatnak és a kiváló minőségű alapanyagoknak köszönhetően nem szükséges egyedi szíjakat készíteni egyes hajtásokhoz.

Szíjtárcsák

Minden szíjtárcsát statikusan kiegyensúlyoznak, hogy nagyobb fordulatszámon is pontosan fussanakKívánságra dinamikus kiegyensúlyozásuk is elvégezhető300 mm (12 in) külső átmérőig minden szíjtárcsát dobozba csomagolnak, a 30 kg-nál (66 lb) nehezebb szíjtárcsákat pedig raklapra szerelik.

Láncok

A nyersanyagtól a késztermékig az SKF láncok kiváló kivitelűek: 100%-ban előfeszítettek, 100%-osan előterheltek, és csomagolás előtt futáspróbának vetik alá őketAz SKF egy alapos előkenési folyamattal biztosítja az optimális tárolási időt; minden SKF láncot műanyag fóliába csomagolnak, mielőtt dobozba helyeznék. A láncok nagyon sokféle bevonattal készülhetnek: Dacromet, nikkel horgany, de vannak rozsdamentes acélláncok is. Az SKF minden alkalmazási területre gyártja a szállítószalag (konvejor) láncok teljes választékát.

Lánckerekek

A lánckereket olajkenéssel látják el, zacskóba teszik, lezárják, dobozba helyezik; ez biztosítja, hogy a termék mindig kiváló állapotba érkezzen meg a vevőhözA lánckerekek kaphatók edzett fogazattal, sima és ékhornyos furattal is300 mm (12 in) külső átmérőig minden lánckereket dobozba csomagolnak, a 30 kg-nál (66 lb) nehezebb lánckerekeket pedig raklapra szerelik.

Tengelykapcsolók

Rugalmas gumiköpenyes, körmös, láncos, hajtómű, többtárcsás, FRC, univerzális és merev tengelykapcsolók mindenfajta felhasználási területreAz SKF különböző kialakítású hüvelyeket kínál sima előfúrt furattal, vagy egyszerűen csak előmunkált kivitelbenMinden tengelykapcsolót dobozba vagy zacskóba csomagolnak, hogy megvédjék a külső hatásoktól; a 30 kg-nál (66 lb) nehezebb tengelykapcsolókat, a könnyű és biztonságos kezelés érdekében raklapra szerelik.

Perselyek

A kúpos perselyeket a beszerelési munkák könnyű és gyors elvégzésére, ill. a kiszerelések alapszerszámokkal való elvégzésére tervezték, minimálisra csökkentve ezzel a szerelések miatti állásidőtA 9-290 mm-es (3/8–12 in), igen széles metrikus és angolszász furatméret választék biztosítja a készletről való elérhetőséget, ami feleslegessé teszi a termékek időrabló utólagos megmunkálásátMinden persely több különböző furatmérettel készül, így csökken a készleten tartandó termékek száma, ezáltal a készletezési költségek isA kúpos perselyeket úgy alakították ki, hogy alkalmazkodjanak az alul-, vagy túlméretes tengelyekhez, lehetővé téve az erős megfogást még a kopott tengelyeken is.

SKF kenéstechnikai rendszerek

Az SKF kínálatában mindenfajta kenőrendszer megtalálható, az egypontos kenőberendezésektől, a teljesen automatikus, központi kenő- és olajkeringtető rendszerekig. Az SKF kenéstechnikai termékei valamennyi ipari és járműipari rendszerben megtalálhatók, így a bányászatban, a vasúti járművekben, a szerszámgépekben, a szélerőművekben és a hajózási berendezésekben.

Nem lehet eléggé hangsúlyozni a megfelelő, rendszeres és adagolt kenésnek a karbantartási programban játszott igen fontos szerepét. A gépészeti berendezések korai meghibásodásának körülbelül 30%-át a kevés vagy nem megfelelő kenés okozza. A kenés automatizálása lehetővé teszi a pontos, időszakonkénti kenést az összes szükséges kenési ponton, a kívánt mennyiségben. A minimális, de még megfelelő mennyiségű kenés jelentős költségmegtakarítást eredményez és nagy mértékben kíméli a környezetet, szemben a kevésbé pontos, hagyományos kenési módszerekkel.

Az SKF Kenőrendszerek a korábbi VOGEL és Safematic vállalatokból áll, és a kenéstechnika terén szerzett szakmai tudásuk teljes kínálatával a partnerek rendelkezésére áll.

Egypontos automata kenőberendezés

Az SKF SYSTEM 24 egypontos automata kenőberendezés jól használható olyan kenési pontok kenésére, amelyeket általában kézi zsírzópisztollyal kennek.

Az SKF SYSTEM 24 kenőberendezés beállítható úgy, hogy előre meghatározott időben jutassa el a megfelelő mennyiségű kenőanyagot a kenési pontokra. A korábbi, hagyományos kézi utánkenési módszerrel szemben így pontosabban ellenőrizhető az adagolt kenőanyag mennyisége. Az SKF SYSTEM 24 kiválóan használható olyan alkalmazásokban, ahol a kenési pontok nehezen érhetők el kézi zsírzópisztollyal, vagy ahol a sok kenési pont miatt a kézi kenés kevésbé lenne hatékony.

A központi kenőrendszer előnyei

A központi kenőrendszer előnyei a következők:

 • Nagyobb termelékenység a hosszabb élettartam, és a kevesebb gépleállás miatt
 • Alacsonyabb üzemi költségek a kevesebb energiafogyasztásnak (kisebb súrlódás), kisebb alkatrész-, és kenőanyag felhasználásnak, a csökkenő karbantartási és üzemeltetési igények miatti alacsonyabb bérköltségeknek köszönhetően
 • A kopás csökkenése köszönhetően a gép élettartama alatt végrehajtott rendszeres, és automatikus, pontosan szabályozott mennyiségben, rövid időszakonként történő kenőanyag adagolásnak
 • Kiküszöbölik annak kockázatát, hogy egyes kenési pontokhoz túl sok, miközben másokhoz kevés kenőanyag jusson
 • Kiküszöbölik a kenőanyag szennyeződését
 • Növekvő biztonság, hiszen a kezelőnek nem kell a gép nehezen elérhető és veszélyes helyeinek (pl. kemencék, emelődaruk, betakarító gépek, vegyi anyagok) közelében tartózkodnia
 • Maximális tisztaság érhető el
 • Környezet kímélése, ami a minimális kenőanyag használat és kezelés következménye
További információk