Henkel termékek

Ipari ragasztóanyagok

A Henkel világszerte piacvezető a ragasztók, szigetelőanyagok és felületkezelők terén. Kiváló termékeit és megoldási rendszereit számos különféle ipari gyártási folyamat során használják. A kiváló minőségű termékek, a felhasználókra fordított kiemelt figyelem, a folyamatos fejlesztések és fenntartható üzleti gyakorlat hozzájárultak a sikerekhez. A felhasználókkal fenntartott folyamatos kapcsolat és kommunikáció nagyon fontos szerepet kap a Henkel ipari termékeinek és a gyártási folyamatok fejlesztésében. A Henkel alapvető erőssége a földrajzi jelenlét: az egész világot behálózó képviseletei révén ugyanazokat a kiváló minőségű termékeket, alkalmazási teszteket, termékfejlesztési lehetőséget és felhasználói szolgáltatásokat biztosítja felhasználóinak mindenhol a világon.

Mindennapi életünk során számos olyan termékkel találkozunk, melyek gyártása során Henkel termékeket használnak: autók, könyvek és magazinok, számítógépek, repülőgépek, hűtőszekrények, mobiltelefonok, bútorok, textilipari termékek, csomagolóeszközök és sok más termék.

Adagolóeszközök

A Henkel 1971 óta tervezi, építi, és a termelési folyamatokba integrálja a kiváló minőségű Loctite® adagolóeszközöket. Ezek skálája az egyedi eszközöktől a felhasználók speciális igényeinek megfelelően kialakított adagoló berendezésekig terjed. A készülékkel kapcsolatos szolgáltatásaink közé tartozik azok beüzemelése, karbantartása, felújítása.

Egészségvédelem

A Henkel Loctite® pillanatragasztókat, szerkezeti és fény hatására kötő-, valamint rugalmas rögzítést biztosító ragasztó- és tömítőanyagokat kínál az orvosi műszergyártók részére. Igényeljen az alkalmazás biokompatibilis és sterilizálható termék felhasználást, vagy sok más feltételnek kelljen megfelelni az alkalmazás során, a Henkel a felhasználási igényeknek megfelelő Loctite® terméket biztosít.

Elektronika és elektronikai berendezések

A Henkel az egyik vezető beszállítója a következő generációs elektronikai eszközök gyártása során felhasznált anyagoknak és csomagolóipari termékeknek. Az alkatrészek elő-szerelésétől a nyomtatott áramkörökön át egészen a végső összeszerelésig a Henkel világhírű Hysol®, Loctite® és Multicore® termékeket kínál az elektronikai felhasználók részére, melyek megbízható, kipróbált, kompatibilis megoldásokat nyújtanak a felhasználók versenyképességének megőrzéséhez.Nincs a világon még egy olyan gyorsan fejlődő iparág, mint az elektronikai cikkek gyártása. Az elektronikai termékek mindennapjaink elválaszthatatlan részét képezik, munkában és a kikapcsolódás során egyaránt. A sík képernyős televíziók, DVD-lejátszók, számítógépek, mobiltelefonok és sok más hordozható termék napjaink természetes részei. A legizgalmasabb dolog ezeknek az elektronikai eszközöknek az egyre növekvő miniatürizálása. A Henkel műszaki fejlesztői és rendszermérnökei kulcsfontosságú szerepet tulajdonítanak az ilyen irányú fejlesztéseknek. Még kisebb méretű chipek, félvezetők és nyomtatott áramkörök gyártását teszik lehetővé. Az elektronikai alkatrészek villámsebességű szerelése és a gyors ciklusidők a ragasztók adagolásával szemben is új követelményeket támasztottak. Igen kis mennyiséget igen nagy precizitással kell nagyon gyorsan kiadagolni. Másodpercek töredéke alatt kell megkötni a ragasztóknak, miközben állandó szilárdságot kell biztosítaniuk. A Henkel úttörő szerepet vállal ezeknek a termékeknek a fejlesztésében, mint például a teljes termékskála kifejlesztése az ólommentes nyomtatott áramkörök gyártásához, melyek környezetbarát szerelési technológiát jelentenek.

Fémfeldolgozás és gépgyártás

A hengerműtől a forgácsoló üzemig – mindenhol az első osztályú felületminőség és a problémamentes működés a biztosítása a legfontosabb feladat, melyekhez a Henkel innovatív termékeket és megoldásokat kínál. Számtalan példa áll rendelkezésre ennek illusztrálására. A világ összes hengerelt acél és alumínium termékének több mint feléhez Henkel olajat használnak a gyártás során. Ultravékony szerves bevonóanyagot visznek fel a hengermű acélhengereinek palástjára, mely az autókarosszériák gyártásához alkalmazott lemezeknek hosszú idejű korrózióvédelmet biztosít. A kiváló minőségű, fémmegmunkálásnál alkalmazható folyadékok új szabványt teremtettek az acél és alumínium megmunkálása során. A nanotechnológián alapuló eljárás felváltja a hagyományos foszfátozási eljárást a fémfelületek festés előtti előkészítése során. A termékkínálat vágóolajoktól a fémek hidegalakításához szükséges olajokon át a fémtisztítókig és a felületátalakító bevonatokig terjed. Ezekben az alkalmazásokban az a közös, hogy csak a felhasználási utasítások maradéktalan betartásával érhető el a termelési folyamat legnagyobb biztonsága.

Karbantartás, javítás, és általános felújítás (MRO)

A Henkel a karbantartási és javítási termékek piacvezetőjeként innovatív megoldásokat biztosít a leggyakrabban felmerülő üzemi karbantartási, javítási feladatokra. Az ipar bármely területén dolgozó karbantartási szakemberek bízhatnak a Henkel Loctite® ragasztó-, tömítő- és kenőanyagaiban, valamint más javítás során használható termékeiben, melyek alkalmazása növeli a berendezések megbízhatóságát, csökkenti az állásidőt és a meghibásodásokat.
A Loctite® termékek használata az emelőgépek gyártása során lecsökkenti, vagy megszünteti az eszközök visszahívása során a javításra fordított időt, mely a forgalmazók legjelentősebb költsége. A Loctite® termékek alkalmazása lehetővé teszi a gyártóknak:

 • Az eszközök visszahívása során a javításra fordított idő csökkentését.
 • A berendezések megbízhatóságának növelését, mint például hidraulikarendszer, kezelőfülkeMunkaerő és alkatrészköltségek csökkentését.
 • A szerviztevékenység hasznának növelését

Szerelvények, készülékek gyártása

A Henkel környezetbarát termékek széleskörű választékát alkotta meg, a termékek optimális tapadással rendelkeznek, ugyanakkor alkalmazásukkal a végtermék megbízható, attraktív megjelenésű lesz. A legnagyobb készülékgyártók az egész világon a Henkel termékeinek felhasználói közé tartoznak. A széleskörű jelenlétnek köszönhetően a Henkel felhasználói a termékeket helyben tudják beszerezni. A Henkel globális jelenlétét öt kontinensen több mint 30 gyártóüzem, valamint 80 országot lefedő több mint 1500 ragasztás- és tömítéstechnikai szakember jelenti. A Henkel termékei a gyorsan változó és fejlődő ipari termelés előterében állnak. A Henkel többet nyújt, mint prémium minőségű termékeket, melyek kiváló megjelenést biztosítanak; a vállalat mérnökei segítenek a formatervezésben, a költségek csökkentésében, a gyártási hatékonyság növelésében, levetővé téve innovatív termékek kifejlesztését és gyártását. A Henkel megoldásokat kínál az összes technológiai, valamint a termékfejlesztők által felvetett problémákra is.

Szállítás

Széleskörű termékkínálatával, komplett megoldási rendszereivel a Henkel kulcsfontosságú partnere a gépjárműgyártóknak, fejlesztőknek és karbantartóknak. Gépjárműgyártók, hajógyárak, repülőgépgyártók és a vasúti járműgyártók profitálnak a Henkel igen kiváló minőségű ragasztó és tömítő termékeinek felhasználásából. Ezek az anyagok megteremtik a konstruktőrök számára annak lehetőségét, hogy könnyű, áramvonalas járműveket tervezzenek és építsenek, mely képessé teszi őket annak a látszólagos ellentmondásnak a feloldására, mely szerint alacsonyabb üzemanyag felhasználás mellett nagyobb sebességet érhetünk el. A Henkel fontos szerepet vállal a biztonság, kényelem és az értéktartás területén is. Az ütköző zóna elemei nagyon merev szerkezeti habokkal megerősítve készülnek, hogy egy ütközés esetén elnyeljék az ütközés energiáját (biztonság növelése); innovatív rezgéscsökkentő és hangtompító megoldások alkalmazása az utastér zajcsökkentésére (komfort növelése); speciális felületkezelő rendszerek használata a jármű karosszériákhoz, melyek optimalizálják a korrózióvédelmet és a festékek tapadását (értéktartás növelése). Ugyanakkor a Henkel know-how segít a felhasználóknak a környezeti anyagi javak megőrzésében és növeli a gyártási folyamat hatékonyságát.

Épületek, építészet és bútorgyártás

Soha ennyi versenytárs gyártó és beszállító nem volt eddig a piacon, mint amennyi most a modern gyártási folyamatok beszállítói piacán megjelent. Mindazonáltal a központban nemcsak a ragasztók állnak. A lehetőségekhez képest legjobban szervezett termékekkel, folyamatokkal és szolgáltatásokkal lehetséges magasabb színvonalú, gazdaságosabb és hatékonyabb végtermékek előállítása. Az utat, ahogyan ezt a gyakorlatban végre kell hajtani, megmutatta a Henkel ragasztóival és termékrendszereivel.

A Henkel LOCTITE márkájú kiváló minőségű termékei megbízható műszaki megoldást biztosítanak a ragasztási, tömítési és felület bevonási feladatokra. A felhasználói innovációt és a gyártási folyamat fejlesztését biztosító, a végtermék megbízhatóságát növelő, egyre bővülő LOCTITE termékcsalád tagjai megoldást kínálnak a legigényesebb ipari alkalmazásokra

A technológia piacvezetőjeként a Henkel a felhasználókkal együttműködve, a megszerzett ismeretanyagot felhasználva folyamatosan fejleszti a teljes LOCTITE ragasztó, tömítő és felületbevonó termékcsaládot, mely a következő terméktípusokat tartalmazza:

 • Akrilátok
 • Akrilgyanták
 • Benzoxazinok
 • Műszaki PSA termékek
 • Adagolóeszközök
 • Nanokerámiás anyagok
 • Nano-töltőanyagok
 • Poliészterek
 • Poliuretánok
 • Szilikonok
 • Forraszanyagok
 • Szintaktikus
 • Hőre keményedő műanyagok

A LOCTITE megoldások alkalmazása a következő ipari területeken teszi lehetővé felhasználóink számára a versenyképesség növelését, valamint új generációs termékek és technológiák fejlesztését:

Repülőgépipar

 • Repülőgép szerelés
 • Kompozitok gyártása repülőgépgyártáshoz
 • Repülőgépek karbantartása

Autóipar

 • Motor és erőátvitel
 • Gépjármű utasterek
 • Gépjárművek külseje
 • Gépjármű villamosság/Elektronika
 • Kompozitok gyártása az autóipar részére
 • Fűtés / szellőztetés / légkondicionálás
 • Gépjármű alvázak
 • Gépjármű karosszériák
 • Személyautók (autók, kistehergépjárművek)
 • Összeszerelő üzemek
 • Haszongépjárművek
 • Közepes és nehézgépjárművek
 • Helyi és távolsági buszok
 • Motorkerékpárok

Elektronikai ipar

 • Félvezetőgyártás
 • Nyomtatott áramkörök gyártása
 • Háztartási elektronikai cikkek
 • Korszerű csomagolás
 • Huzalkötésű csomagolás
 • Passzív és diszkrét csomagolás
 • Ipari elektronikák

Csomagolás, fogyasztási cikkek és építőipari ragasztók

 • Rugalmas csomagolások
 • Szalagok, címkék és grafikák
 • Építőipar
 • Cipőgyártás
 • Laminálás
 • Bevonatok papírhoz és filmekhez
 • Egészségügyi eszközök

Ipari gyártási folyamatok és karbantartás

 • Mezőgazdasági és speciális járművek
 • Szerelvények és fűtés / szellőztetés / légkondicionálás
 • Elektronikai és optikai ipar
 • Szűrőgyártás
 • Általános ipar – gyártás
 • Kézi készülékek és kijelzők
 • Ipari berendezések karbantartása és javítása
 • Orvosi eszközök gyártása
 • Vasút
 • Napenergia hasznosítás
 • Gépjárműjavítás és karbantartás
 • Szélenergia hasznosítás
Katalógus

A Henkel TEROSON termékei vezető helyet foglalnak el a gépjárműjavítás és karbantartás, valamint a gyártás és összeszerelés során jelentkező karosszéria ragasztási, -tömítési és -javítási feladatok megoldása során.

A TEROSON termékek alkalmazása gazdaságosabb termelést eredményezve csökkenti a termékek bekerülési és előállítási költségét, javítja azok minőségét. A TEROSON termékek által biztosított komplex megoldások teljes mértékben megfelelnek felhasználóink minőségi elvárásainak és az érvényes követelményeknek.

A termékek és technológiák fejlesztése a felhasználókkal együttműködve, azok egyedi igényeinek figyelembevételével történik. A Henkel TEROSON termékcsaládja az alábbi típusú, a teljes ragasztási, tömítési és bevonási technológiát lefedő termékeket tartalmazza:

 • Akrilátok
 • Bitumenek
 • Epoxik
 • Módosított szilánok
 • Poliamidok
 • PU-ok
 • PVC-k
 • Gumik
 • Újrahasznosítható olajok
 • Szilikonok
 • Telítetlen poliészterek
 • Viaszok
 • Oldószeres kontaktragasztók / tisztítók
 • Vízbázisú ragasztók / tisztítók

A TEROSON megoldások alkalmazása a következő iparágakban teszi lehetővé a gépjárművek és karosszériájuk gyártása, javítása, karbantartása és védelme során felhasználóink számára a versenyképesség növelését, valamint új generációs termékek és technológiák fejlesztését:

Gépjárműjavítás és karbantartás – Szélvédő- és karosszériajavítás, bevonás

 • Személygépkocsi javítás
 • Nehézgépjárművek és buszok javítása
 • Járműparkok karbantartása
 • Szerviz alkatrészek a mezőgazdasági és építőipari járműgyártók, autógyártók és kisgépgyártók részére

Gépjármű karosszériák

Gépjármű karosszériák és elemeik ragasztása, tömítése, bevonása, megerősítése, merevítése karosszéria javító és fényező műhelyekben, flottaszervizekben az alábbi járművek esetében

 • Személyautók (autók, kistehergépjárművek)
 • Tehergépjárművek
 • Közepes és nehézgépjárművek
 • Helyi és távolsági autóbuszok
 • Motorkerékpárok

Kompozitok gyártása autóipar részére

 • Utastér
 • Gépjárművek külső tere

Összeszerelés

Szerkezeti ragasztás, tömítés és bevonás

 • Gyártás (előgyártott elemek, tetőrendszerek, homlokzati rendszerek, közlekedési hálózatok, építési munkálatok)
 • Gépjárművek (speciális járművek, haditengerészet, vasúti járművek, intermodális szállítás, járműalkatrészek)
 • Elektronikai és optikai ipar (kábel hálózatok, elektronikai eszközök, adattárolás)
 • Gépipar (szűrés, levegő/vízkezelés, erőművek, szerszámgyártás, öntés)
 • Háztartási berendezések (konyhai készülékek, kazánok, légkondicionálás, sporteszközök)
Katalógus

A Henkel Bonderite termékek az ipari gyártási folyamatok során kiváló, a teljes gyártási folyamatra kiterjedő felülettechnológiai megoldásokat biztosítanak, versenyképes előnyöket kínálva ezzel ebben a piaci szegmensben.

Igazolt megbízhatóság, fenntarthatóság, eredmények – a BONDERITE portfolió termékeinek alkalmazása kiváló, költséghatékony felhasználást és üzemeltetést biztosít a felülettechnológiák területén.

Az innovatív megoldások alkalmazása versenyképes előnyt jelent a felülettechnológiai termékek piacán, melynek teljes, alább felsorolt területeit maradéktalanul lefedik a BONDERITE termékek:

Kenőanyagok

 • Kovácsolás
 • Hajlítás, préselés
 • Forgácsolás

Tisztítók

 • Karbantartás
 • Megmunkálás
 • Speciális termékek

Fémek elékészítése

 • Vas foszfátozása
 • Cink foszfátozása
 • Nanokerámia

Bevonatok

 • Szervetlen
 • Szerves

Autodepozíció

Műszaki szaktanácsadóink a világ bármely pontján felhasználóink rendelkezésére állnak, hogy a változó igényeknek megfelelő komplex megoldásokat kínáljanak a BONDERITE termékekkel az alábbi területeken:

Autóipar és fémfeldolgozás

 • Acél és hengerelt termékek
 • Fém csomagolóeszközök
 • Fémek alakítása
 • Autó alkatrészek / erőátviteli berendezések / HVAC / utastér / külső elemek / karosszéria
 • Kocsiszekrény és szerelvényei
 • Karosszéria (Karosszéria és fényezőműhelyek)
 • Személyautók (autók, kisebb tehergépjárművek)
 • Összeszerelő üzemek
 • Kárpitos műhely (javítás és karbantartás)
 • Haszongépjárművek
 • Közepes és nehézgépjárművek
 • Helyi és távolsági buszok
 • Motorkerékpárok

Repülőgépipar

 • Repülőgép szerelés
 • Repülőgépek karbantartása, általános ipar
 • Berendezések
 • Mezőgazdasági / építőipari járművek
 • Nagyobb utasszállítók / speciális járművek
 • Általános ipar – gyártás
 • Fűtés, hűtés és légkondicionálás, szellőztetetés (HVAC)

A Henkel TECHNOMELT termékek alkalmazása a legjobb választást jelenti az ömledékragasztók kategóriában, biztosítják a kiváló minőségű végtermékek előállítását a gyártási folyamatok során. A TEHNOMELT ragasztók felhasználása költséghatékony, kiváló minőségüket, megbízhatóságukat már bizonyították a piacon.

A TECHNOMELT termékcsalád az alábbi, ömledékragasztó terméktípusokat tartalmazza:

 • EVA
 • metallocén polialfaolefin
 • poliolefinek, beleértve az ataktikus polialfaolefineket
 • kopolimerek
 • poliuretán ömledékragasztók
 • poliamidok

A TECHNOMELT megoldások alkalmazása a következő ipari területeken teszi lehetővé a felhasználóink számára az új generációs termékek és technológiák fejlesztését:

Csomagolás

 • Élelmiszerek, italok és más lakossági és ipari termékek csomagolásának tömítése, lezárása
 • Flakonok és dobozok címkézése

Higiéniai termékek

 • Bébi és felnőtt pelenkák, inkontinencia betététek, női higiéniás termékek, kórházi és intézményi eldobható termékek

Nyomásra érzékeny termékek

 • Nyomásra érzékeny szalagok, címkék és öntapadó grafikák
 • Gyógyászati öntapadó termékek, valamint speciális eldobható gyógyászati termékek

Építészet, fafeldolgozás és bútorgyártás

Könyvkötészet, magazinok, katalógusok, prospektusok

Szűrőgyártás

Elektronika / villamosság

 • Nyomtatott áramkörök gyártása, tokozás, védelem kiöntéssel
 • Kábelek és kábelkötegek védelme kiöntéssel, tokozással
 • Háztartási berendezések, HVAC, kábelek gyártása
 • Hőre zsugorodó csomagolások

Autóipar és szállítás

 • Panelek laminálása ( pl. lakókocsik / lakóautók)
 • Utasterek kialakítása és laminálás
 • Fényszórók ragasztása
 • Haszongépjárművek (tehergépjárművek és buszok)

A Technomelt ömledékragasztó termékek kiváló ragasztási szilárdságot és rugalmas ragasztási felületet biztosítanak. Ezek az oldal, él és kötések ragasztására alkalmas termékek megfelelnek a felhasználók a ragasztók színével, hőállóságával és kötési gyorsaságával szemben támasztott igényeinek.

Technomelt Supra – az univerzális specialistaAmikor a Henkel elkezdte a Technomelt Supra termék fejlesztését, a cél az volt, hogy Technomelt termékek – melyek a nagy ragasztási szilárdságukról és könnyű adagolhatóságukról nevezetesek – kiváló minőségét összekapcsolják még jobb termikus stabilitással és a szélesebb körű tapadással. De ez még nem minden!

A Technomelt Supra termék potenciális tulajdonságai valójában a csomagolóipar sokkal nagyobb igényét elégítik ki.

Technomelt Supra – lecsökkenti a költségeket

Technomelt Supra sokkal nagyobb termikus stabilitással rendelkezik, mint a hagyományos ragasztók. Nem gélesedik, lényegesen kevésbé repedezik, és kíméli az adagoló rendszert és csőrt. Ezzel meghosszabbítja az adagolórendszer élettartamát, csökkenti a javításhoz szükséges alkatrészek számát.

Technomelt Supra minimalizálja az előkészületi időt. A gyors megömlésnek köszönhetően a termelés a berendezés üzemszünete után (pl. hétvége) gyorsabban újraindítható.

A Technomelt Supra jelentősen nagyobb felhasználási területtel rendelkezik, mint a hagyományos ömledékragasztók. Nagyon sokféle felület és csomagolóanyag (karton dobozok és burkolatok, lakkozott, vagy más bevonattal ellátott papírok és csomagolóanyagok) rögzíthető egyetlen ragasztóval. Ennek következtében a termelési folyamat összes ragasztási feladata megoldható a Technomelt Supra ragasztóval, kihasználva ennek összes előnyét. (mint pl. kisebb tárolási helyigény, vagy a termék-összecserélés kockázatának elkerülése) Még két rövid alkalmazás esetén is például a diszperziós és ömledék rendszerek kombinációjánál nagyon sok esetben alkalmazható, hiszen a Technomelt supra sokkal nagyobb hőmérsékleti skálát fed le, mint az átlagos ömledékragasztók.

A Technomelt Supra gyakorlatilag színtelen és szagtalan, emiatt kiválóan alkalmas élelmiszerek és cukrászsütemények csomagolására.

A Technomelt Supra nagyon kiadós ragasztó. A kiváló ragasztási szilárdságának köszönhetően a ragasztáshoz használt termék mennyisége minden kockázat nélkül észrevehetően lecsökkenthető.Ezzel egyidejűleg a Technomelt Supra kisebb sűrűségű, mint a standard ömledékragasztók. Ez azt jelenti, hogy az egy ragasztáshoz szükséges termék mennyisége még kisebb tömegű. Ez szintén csökkenti a ragasztóanyag felhasználást.

A Technomolt Supra különösen jól alkalmazható bonyolult felhasználási esetekben, mint pl. ellennyomás nélküli ragasztások esetén.

Technomelt Extra – Egy igen fejlett, korszerű ömledékragasztó a csomagolóipar részéreAz újonnan kifejlesztett ömledék csomagolóipari ragasztók igen széleskörű felhasználhatóságot biztosítanak a már jól ismert Technomelt minőséget nyújtva.
A Technomelt Extra termékcsalád számos, a csomagolóipar igényeinek megfelelő terméket tartalmaz.

A Technomelt Extra termékek kiváló ár/teljesítmény arányt képviselnek.

A Technomelt Extra termékek kiváló termikus stabilitással rendelkeznek.

A Technomelt Extra termékek nagy sebességgel, igen pontosan és tisztán adagolhatóak.

A Technomelt Extra termékek kiváló tapadási tulajdonságuknak köszönhetően igen széleskörűen felhasználhatóak (pl. dobozok, burkolatok, hajtogatott dobozok ragasztásához).

A Technomelt Extra a mélyhűtött termékek csomagolásainak biztonságos ragasztására is alkalmasak.

A Technomelt Extra alkalmazása lecsökkenti az adagolóberendezés tisztítására fordított időt.

A Technomelt Extra használata lecsökkenti az állásidőt és a javításhoz szükséges alkatrészekre fordított kiadásokat.

A Technomelt Extra termékek granulátumként kerülnek forgalomba, és megömölve majdnem teljesen átlátszóak.A kiváló folyóképességüknek és kis sűrűségüknek köszönhetően a Technomelt Extra termékek felhasználása sokkal gazdaságosabb, mint a hagyományos EVA bázisú hotmelt ragasztóké.

A Henkel AQUENCE termékcsaládjához innovatív, vízbázisú, a fenntarthatóságot biztosító anyagok tartoznak. Az AQUENCE globális piacvezető vízbázisú anyagok alkalmazása csökkenti a termékek bekerülési költségét és javítja a minőségét. Az egyedülálló sikereinket annak köszönhetjük, hogy elkötelezettséget érzünk az iránt, hogy felhasználóink egyedi igényeit AQUENCE termékekkel elégítsük ki.

Folyamatosan bővítjük az AQUENCE termékcsaládot meghökkentően innovatív, vízbázisú, fenntarthatóságot biztosító anyagokkal, melyek biztosítják számunkra, hogy a jövőben is proaktívan találjunk megoldást felhasználóink legfontosabb problémáira.

Az AQUENCE termékcsalád az alábbi vízbázisú terméktípusokat tartalmazza:

 • vízbázisú akrilátok
 • vízbázisú kolloidok
 • vízbázisú PU diszperziók
 • vízbázisú PVAC
 • vízbázisú VAE diszperziók

Az AQUENCE vízbázisú ragasztók alkalmazása az alább felsorolt ipari területeken javítja a termékek bekerülési költségét és minőségét:

Papír alapanyagú termékek

Táskák és zsákok, borítékok, tároló dobozok, hullámpapír lemezek és sok más termék

Flakonok és dobozok címkézése

Papírzsebkendők és törölközők

Fafeldolgozás és bútorgyártás

Nyomásra érzékeny szalagok, címkék és öntapadó grafikák

Könyvkötészet, magazinok, katalógusok, prospektusok, grafikai műalkotások

Szűrőgyártás

Fűtés, szellőztetés, légkondicionálás (HVAC)

Gépjármű utasterek